Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Bewegen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Voor kinderen is dit belangrijk voor een goede ontwikkeling, een betere coördinatie en een betere motoriek. Daarnaast wordt een kind ook fitter, het krijgt meer uithoudingsvermogen, meer kracht en het versterkt de botten. Kortom, genoeg redenen om meer te bewegen. Het kind in beweging krijgen is in sommige gevallen lastig, op scholen, BSO’s, de kinderopvang of sportclubs wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. In ons blog lees je meer op welke momenten je de Beweegpot gemakkelijk in kunt zetten!

De Beweegpot als tussendoortje

Kinderen hebben een relatief kleine spanningsboog, zo heeft een kind van zes jaar maar een spanningsboog van 10 minuten en een kind van tien jaar maar 20 minuten. Je kunt als leerkracht niet verwachten dat een kind een uur lang gefocust blijft op dezelfde taak. Hiervoor is het goed om af en toe een energizer te gebruiken, zodat de kinderen zich daarna weer concentreren op de gevraagde taken. Een energizer duurt maar een paar minuten en zorgt uiteindelijk voor minder concentratieverlies. Een win-win situatie.

Merk je dat er momenten van onrust in de klas ontstaan doorbreek deze dan door het gebruik van een spel uit de Beweegpot. Door op jonge leeftijd al te sturen op beweging als afleiding is de kans enorm groot dat kinderen vaker uit zichzelf op zoek gaan naar beweging. Ook maak je een dag in het klaslokaal zo dynamischer. Met actieve spel- en oefenvormen activeer je de kinderen voor vervolg taken. Uiteindelijk komen ze zo tot betere resultaten.

De Beweegpot voor in de pauze

Tijdens de pauze, al is het de grote of de kleine pauze zijn kinderen op zoek naar vermaak. Het kan zo zijn dat je de kinderen zelf wil laten ontdekken wat voor soort activiteiten ze uitoefenen tijdens de pauzes. Echter, is het fantastisch om samen met de klas aan de slag te gaan met verschillende spellen en activiteiten. Zo creëer je in groepsverband leuke momenten en zo worden alle kinderen betrokken tijdens de pauzes. Ideaal voor op het speelplein, schoolplein of de BSO. De spellen uit de Beweegpot zijn makkelijk uitvoerbaar en vergen weinig tot geen materiaal. Zo kun je tijdens het buitenspelen iets leuks doen, wat vrij gemakkelijk is. In een grotere pauze kies je er misschien voor om meerdere spellen te doen of maak je verschillende groepjes die zelf de activiteit uitvoeren.

Tijdens de gymles gebruik je de Beweegpot

Niet alleen als er een korte break moet zijn gebruik je de beweegpot, maar je kunt er zelfs ook een gehele les mee vormgeven. Tijdens de gymles is het gebruiken van verschillende activiteiten en spellen uit de Beweegpot erg prettig. Zo weet je een goede invulling te geven aan een gymles en zorg je ervoor dat kinderen steeds meer plezier gaan ervaren in het bewegen. Denk hier ook eens aan als er bijvoorbeeld een sportdag wordt georganiseerd. Met de energizers kun je de kinderen activeren om goed mee te doen en nemen de kinderen geen inactieve houding aan. Ook wordt de communicatie onderling en de samenwerking gestimuleerd.

Maak tijd voor de Beweegpot!

De Beweegpot zorgt er voor dat elk kind plezier terugkrijgt in het bewegen. Gebruik daarom de beweegpot voor elk moment. Het komt regelmatig voor dat momenten zoals, buitenspelen, de gymles of pauzes tijdens de lessen eindigen in stil zittende kinderen. Er wordt dan veel te weinig bewogen en te veel stil gestaan. Juist nu bewegen steeds belangrijker wordt in het onderwijs is het stimuleren van beweging noodzakelijk. Kies voor de Beweegpot tijdens de gymlessen, op een sportdag, tijdens de pauzes of als tussendoortje! De Beweegpot is op elk moment te gebruiken.