Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Kinderen zitten tegenwoordig gemiddeld zeven uur per dag achter een scherm, zoals televisies, tablets, laptops en telefoons. Dat klinkt schokkend, maar helaas is dat wel de realiteit. Kinderen van nu ruilen actief buitenspelen in voor een meer zittende levensstijl. En hoewel er ook heus wel voordelen zitten aan het spelen van videogames, is zeven uur per dag natuurlijk veel te veel.

Waarom is buitenspelen gezond?

1. Betere motoriek

Vanaf het moment dat kinderen kunnen lopen, willen ze overal op klimmen en klauteren. En als ze ouder worden dan is er niets spannender dan hutten bouwen en met vriendjes buiten spelen. Dit zijn allemaal handelingen die goed zijn voor de ontwikkeling van je kind. Op deze manier ontwikkelen ze lichamelijke behendigheid en spieren.

2. Verhoogde weerstand

Als je kind buiten speelt, maakt hij door de zonlicht meer vitamine D aan. Kinderen tot 4 jaar hebben extra vitamine D nodig voor hun weerstand, sterke botten en een goed gebit. Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen minder last van verkoudheid hebben als ze buitenspelen.

3. Buitenspelen is goed voor de sociale ontwikkeling

Omgaan met conflicten, overleggen, rekening houden met anderen, spelregels hanteren, problemen oplossen, teleurstellingen. Dit zijn allemaal situaties waar kinderen tijdens het buitenspelen mee te maken krijgen en waar ze enorm veel van leren. Van buitenspelen worden kinderen socialer, ontwikkelen meer empathie en heel belangrijk ze worden er blij van!

4. Buitenspelen is gezond

Veel buiten in beweging verlaagt het stressniveau. Hierdoor zullen kinderen meer rust in hun hoofd ervaren waardoor ze zich beter kunnen concentreren. Van buitenspelen worden kinderen ook fysiek sterker. Het gevolg hiervan is dat ze minder vallen en minder snel iets breken.

5. Buitenspelen verhoogt de leerprestaties en is goed voor de cognitieve ontwikkeling

Het is heel belangrijk dat kinderen op school tussen de lessen door voldoende kunnen spelen en flink bewegen. Op die manier kunnen ze hun energie kwijt en is het daarna makkelijker om stil te zitten en kunnen zich beter concentreren. Dit is ook te redenen waarom steeds meer scholen met de kinderen bewegend leren, niet alleen buiten maar ook in de klas.

 

Speel buiten met de beweegpot!

De Beweegpot is een pot vol energizers en activiteiten voor buiten. Ideaal voor op het schoolplein! Of op het speelplein of op de BSO. Kortom, bruikbaar voor elke plek als het gaat om buitenspelen. Door de beweegpot te gebruiken tijdens het buiten spelen ontwikkelen kinderen zich. Ze kunnen genieten van verschillende spelactiviteiten. Zo kunnen ze hun energie kwijt, verbeteren ze hun motoriek, verkrijgen ze meer sociale contacten en creëren ze een toenemende fantasie. Door verschillende opdrachten pas je een goede break toe, ben hier dan ook de katalysator in! Zo ga je vervolgens met meer rust en gerichter aan de slag met verschillende taken tijdens het lesgeven. Speel buiten met de Beweegpot en stimuleer de ontwikkeling van ieder kind.