Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Samenspelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van je kind. Het zal bijvoorbeeld helpen bij het empatisch vermogen en leren samen te delen. Teamsport is ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Samen spelen kun je stimuleren met spelletjes en als ouder kun je zelf het juiste voorbeeld geven en situaties voor samenspel creëren.


Wat leren kinderen van samenspelen?

Door samen met andere kinderen te spelen leren kinderen om met elkaar om te gaan. Op je beurt wachten, rekening houden met een ander, samenwerken, allemaal dingen die je kind leert wanneer hij met een ander speelt. 


Als kinderen 4 jaar zijn wordt samenspelen steeds belangrijker. Zowel op school als thuis. Kleuters doen heel vaak ‘alsof’-spelletjes en rollenspellen. Dit is goed voor hun fantasie en het is hun manier om te leren omgaan met de werkelijkheid. Hoe ouder het kind wordt, hoe beter het lukt om regels met elkaar af te spreken en zich daar ook aan te houden.


Gezelschapsspelletjes

De Beweegpot Samenspelen is een gezelschapsspel en geschikt voor alle leeftijden. In de Beweegpot Samenspelen zitten tientallen spellen en activiteiten om samen te kunnen spelen. Perfect als je even toe bent aan wat beweging of een break wilt.