Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Energizers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken tijdens groepsactiviteiten. De vaak korte, dynamische oefeningen helpen om de energie van de groep te stimuleren en de teamgeest te versterken. Een van de populaire energizers die vaak wordt gebruikt, is "Flitscontact," afkomstig uit de "Beweegpot Energizers."

Wat is Flitscontact?

Flitscontact is een energizer waarbij deelnemers snel contact moeten maken met het lichaamsdeel dat de gekozen spelleider noemt. Het doel is om het ijs te breken, lichaamsbewustzijn te vergroten en de groepsdynamiek te verbeteren. De spelleider noemt willekeurig lichaamsdelen, zoals hand, rechtervoet, linkerbil, etc en de deelnemers moeten zo snel mogelijk contact maken met dat specifieke lichaamsdeel van een andere deelnemer.

Flitscontact als Energizer

Waarom zou je Flitscontact uit de Beweegpot Energizers moeten proberen?

1. IJsbreker:
Flitscontact is de perfecte energizer om de spanningsboog te doorbreken wanneer een groep voor het eerst bij elkaar komt. Door het interactieve aspect voelt iedereen zich meteen met elkaar verbonden.

2. Teamwork:
Flitscontact vereist samenwerking en communicatie. Deelnemers moeten snel reageren en anderen vinden om contact te maken. Dit versterkt de teamgeest en het vermogen van het team om efficiënt samen te werken.

3. Energie
Zoals de naam al doet vermoeden, stimuleert Flitscontact energie. Het is een goede manier om de groep op te peppen na een lange vergadering of gewoon tijdens de lunch.

Ken je trouwens de Energizer "Pak de Vinger" al?

Hoe gebruik je de energizer flitscontact?

Hier zijn enkele stappen om Flitscontact succesvol te gebruiken:

1. Kies het juiste moment:
Kies het juiste moment om Flitscontact in te zetten. Dit kan aan het begin van een vergadering zijn om de groep te activeren of tijdens een pauze om de energie te herstellen.

2. Leg de regels uit:
Zorg ervoor dat alle deelnemers de regels begrijpen voordat je begint. De spelleider moet duidelijk zijn over welke lichaamsdelen worden genoemd en wat er van de deelnemers wordt verwacht.

3. Bewaak de sfeer:
Houd de sfeer positief en zorg ervoor dat niemand zich ongemakkelijk voelt. Flitscontact moet leuk en energiek zijn, maar altijd respectvol.

4. Bespreek reflectie:
Na de oefening kun je kort de ervaringen delen en vragen hoe de deelnemers zich voelen. Dit kan helpen bij het begrijpen van de impact van de energizer.

Flitscontact is slechts één van de tientallen energizers uit De Beweegpot Energizers. Bestel hem via deze link en ontdek de kracht van bewegen!