Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Energizers zijn een belangrijke tool geworden om meer te bewegen en even wat energie los te maken in een groep. Een energizer die we vandaag extra willen toelichten , is "Pak de Vinger," een van de tientallen energizers uit de "Beweegpot Energizers van Energize Games.

Wat is de energizer "Pak de vinger”?

"Pak de Vinger" is een levendige en interactieve energizer waarbij alle deelnemers zich in een kring bevinden. De opzet is eenvoudig maar vermakelijk:

Opstelling: De spelleider plaatst alle spelers in een kring.

Plaatsing van de hand: Iedere deelnemer houdt zijn rechterhand omhoog, met de handpalm naar boven gericht, en plaatst zijn linker wijsvinger op de handpalm van zijn linkerbuurman.

Aftellen: De spelleider begint af te tellen.

Actie bij "Drie": Als de spelleider tot drie heeft geteld, moeten alle deelnemers snel reageren. Ze proberen met hun rechterhand de wijsvinger te grijpen die op hun handpalm rust. Tegelijkertijd trekken ze hun linker wijsvinger zo snel mogelijk omhoog, met als doel te voorkomen dat de andere speler hun vinger kan pakken.

Waarom "Pak de Vinger" als Energizer?

Dit is waarom je "Pak de Vinger" uit de Beweegpot Energizers zou moeten proberen:

IJsbreker: "Pak de Vinger" is een uitstekende ijsbreker. Het doorbreekt de spanning bij het begin of tijdens een bijeenkomst en creëert onmiddellijk interactie tussen alle deelnemers.

Teamwerk: Deze energizer bevordert samenwerking en communicatie. Deelnemers moeten snel reageren en strategisch denken om hun vinger te beschermen en die van hun buurman te pakken.

Energie: Zoals de naam al aangeeft, brengt "Pak de Vinger" energie in de groep. Het is ideaal om de groep op te peppen na een lange vergadering of tijdens een pauze.

Hoe gebruik je "Pak de Vinger" als Energizer?

Om "Pak de Vinger" effectief te gebruiken, moet je deze stappen volgen:

Kies het juiste moment: Bepaal wanneer je het een geschikt moment vindt om "Pak de Vinger" in te zetten. Dit kan aan het begin van een vergadering zijn om de groep te activeren, of tijdens een pauze om de energie te herstellen.

Leg de regels uit: Zorg ervoor dat alle deelnemers de regels begrijpen voordat je begint. De spelleider moet duidelijk zijn over welke stappen moeten worden gevolgd.

Bewaak de sfeer: Houd de sfeer positief en zorg ervoor dat niemand zich ongemakkelijk voelt. "Pak de Vinger" moet leuk en energiek zijn, maar altijd respectvol.

Bespreek reflectie: Na de oefening kun je kort de ervaringen delen en vragen hoe de deelnemers zich voelen. Dit kan helpen bij het begrijpen van de impact van de energizer.

Ken je trouwens de energizer "Flitscontact" al?

Energizers bestel je bij Energize Games

"Pak de Vinger" is slechts een van de vele energizers in de Beweegpot Energizers. Ontdek de kracht van bewegen en bestel de volledige verzameling via deze link.