Gratis verzending vanaf €50,- | in NL & BE

Voor 00:00u besteld | Morgen in huis

Veilig en achteraf betalen | met Klarna

Ben je op zoek naar een leuke manier om de spanningsboog te doorbreken en tegelijkertijd actief te blijven? Zoek niet verder! Beweegtussendoortjes zijn activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden en die je kunnen vermaken, energie geven en je betrokken houden. Energize Games, het bedrijf achter onder andere De Beweegpot Energizers en de Beweegpot Samenspelen geeft 5 voorbeelden van beweegtussendoortjes die jij vandaag nog kan uitvoeren!

Beweegtussendoortje 1: De Krantenmepper

Doel: Snelheid en reactievermogen ontwikkelen.

Dit is een beweegtussendoortje die je met vrienden, collega's of familie kunt spelen. De spelleider plaatst alle deelnemers op stoelen of aan tafels. Eén persoon wordt aangewezen als de "krantenmepper" en krijgt een opgerolde krant in handen. De spelleider noemt de naam van een deelnemer, en de krantenmepper moet zo snel mogelijk op de benen of tafel van die persoon slaan. De geraakte persoon roept dan snel de naam van een andere deelnemer om de krantenmepper naar een nieuw doelwit te sturen. Als jouw benen of tafel worden geraakt, ben jij de nieuwe krantenmepper!


Lees hier over hoe je effectief beweegtussendoortjes kan inzetten in het onderwijs

Beweegtussendoortje 2: De Denkbeeldige Bal

Doel: Coördinatie en reactievermogen verbeteren.

Dit beweegtussendoortje is perfect voor groepen op kantoor, tijdens teambuilding, of gewoon met vrienden in het park. De deelnemers vormen een cirkel, en een denkbeeldige pingpongbal wordt rond de cirkel gerold. Iedereen stapt er één voor één overheen. Maar hier komt het leuke deel: de spelleider kan de denkbeeldige bal laten veranderen in een sinaasappel, voetbal of zelfs een skippybal. Deelnemers moeten hierop reageren door hoger of lager te springen, afhankelijk van de denkbeeldige bal. Voor extra uitdaging kunnen twee denkbeeldige ballen in tegengestelde richting worden gerold!


Dit is een energizer uit de Beweegpot Energizers.


Beweegtussendoortje 3: Flitscontact

Doel: Snelheid en interactie bevorderen.

Dit beweegtussendoortje is geweldig voor groepen op conferenties, bij trainingen, of gewoon tijdens een feestje met vrienden. De spelleider roept willekeurige lichaamsdelen, zoals "Hand," "Rechtervoet," "Linkerbil," enzovoort. Deelnemers moeten zo snel mogelijk contact maken met het genoemde lichaamsdeel van een andere persoon. Dit zorgt voor grappige situaties en bevordert snelle reacties en interactie binnen de groep.

Ga direct naar een uitgebreide omschrijving van beweegtussendoortje flitscontact


Beweegtussendoortje 4: Pak de Vinger

Doel: Concentratie en coördinatie uitdagen.

Dit beweegtussendoortje is geschikt voor teambuilding bij bedrijven of als leuke activiteit tijdens een vergadering. De spelleider plaatst alle deelnemers in een kring. Iedereen steekt zijn rechterhand uit naar rechts met de handpalm omhoog en plaatst zijn linker wijsvinger op de handpalm van zijn linkerbuurman. De spelleider telt tot drie, en op "drie" moeten deelnemers met hun rechterhand de wijsvinger van hun buurman pakken, terwijl ze hun linker wijsvinger zo snel mogelijk omhoog trekken om te voorkomen dat de andere speler hen betrapt. Dit spel bevordert concentratie en coördinatie tussen linker- en rechterhand.

Ga direct naar een uitgebreide omschrijving.

Beweegtussendoortje 5: Stalen Gezicht

Doel: Teamwork en expressie stimuleren.

Dit beweegtussendoortje kan gebruikt worden in verschillende situaties, van teambuilding bij bedrijven tot familiebijeenkomsten. De groep wordt verdeeld in twee teams die tegenover elkaar staan. Eén speler van elk team staat aan het begin van de rij en loopt op de tegenstander af. Het doel is om de tegenstander aan het lachen te maken zonder deze aan te raken. Spelers kunnen alles proberen, behalve fysiek contact. Als een speler de tegenstander aan het lachen krijgt, roept hij "betrapt" en de naam van de lachende speler. Dit spel moedigt teamwork, creativiteit en expressie aan.

Bestel De Beweegpot Energizers
Wil je jouw groep activeren en plezier laten beleven met beweegtussendoortjes? Bestel nu De Beweegpot Energizers en ervaar zelf de kracht van actief leren en plezier hebben, ongeacht de leeftijd. In deze glazen pot zitten 52 verschillende energizers!

Ontdek alle beschikbare Beweegpotten hier!